Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 2 ząbki czosnku 3 cebule dymki 300 g małych pieczarek 2 duże pieczarki 125 g boczniaków 1 łyżeczka sosu chili 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka sosu hoisin 1 łyżka octu winnego ½ łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka ciemnego brązowego cukru 1 łyżeczka oleju sezamowego Sposób wykonania;…
Tag: po chińsku
Porady i Ciekawostki
Smażone zielone warzywa
by Sylwia Prus • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 łyżeczka soli 350 g kapusty pak choi 225 g szpinaku 25 g grochu cukrowego 1 seler 1 zielona papryka 50 ml wywaru z warzyw 1 łyżeczka oleju sezamowego Sposób wykonania: Przeciśnięty przez praskę czosnek wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć około…
Porady i Ciekawostki
Kapusta pekińska smażona
by Ilona Jaros • • 0 Comments
Składniki: 450 g kapusty pekińskiej 1 łyżka oleju z orzechów ziemnych 1 cm laski imbiru 2 ząbki czosnku 1 czerwona chili 1 łyżka chińskiego wina 4 ½ łyżeczki jasnego sosu sojowego 1 łyżka klarowanego masła 125 ml soku pomarańczowego 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżeczka ziarna sezamowego Sposób wykonania: Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić…
Porady i Ciekawostki
Marynowane kiełki z fasoli
by Beta Golec • • 0 Comments
Składniki: 450 g kiełków z fasoli 2 czerwone chili 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 60 g ponikła 1 seler naciowy 3 łyżki octu z wina ryżowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku szczypta chińskiej przyprawy curry Sposób wykonania: Kiełki fasoli wymieszać z posiekanym chili, ponikało, papryką i selerem…
Porady i Ciekawostki
Zapiekanka z sera tofu z warzywami
by Damian Kostecki • • 0 Comments
Składniki: 450 g tofu 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 8 cebulek dymek 2 selery naciowe 125 g brokułów 125 g cukinii 2 ząbki czosnku 450 g szpinaku 425 ml wywaru z warzyw 2 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki sosu hoi sin ½ łyżeczki chili w proszku 1 łyżka oleju sezamowego Sposób wykonania: Do…