Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: po chińsku

Jagnięcina z sosem czosnkowym

Składniki: 450 g jagnięciny 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżki chińskiego wina ryżowego ½ łyżeczki pieprzu 4 łyżki oleju roślinnego 4 ząbki czosnku 60 g ponikła słodkiego 1 zielona papryka 1 łyżka octu winnego 1 łyżka oleju sezamowego Sposób wykonania: 1 łyżkę sosu sojowego wymieszać z olejem sezamowym, chińskim winem…

Jagnięcina z sosem grzybowym

Składniki: 350 g jagnięciny 2 łyżki oleju roślinnego 3 ząbki czosnku 1 por 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 4 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki chińskiego wina ryżowego 3 łyżki wody ½ łyżeczki sosu chili 175  g pieczarek ½ łyżeczki oleju sezamowego czerwone chilii Sposób wykonania: Jagnięcinę pokroić na paseczki, które wrzucić do woka z rozgrzanym…