Składniki:
- 450 g chudej jagnięciny
- 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
- 2 pory
- 1 marchewka
- 2 ząbki czosnku
- 85 ml bulionu z baraniny
- 2 łyżeczki jasnego brązowego cukru
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 4 ½ łyżeczki ziarna sezamowego
Sposób wykonania:
Mięso pokroić w kostkę, którą wrzucić do woka z rozgrzanym olejem z orzechów ziemnych.
Smażyć około 2 minut po czym wyjąć mięso a do woka wrzucić pokrojony por, czosnek oraz marchewkę.
Smażyć 1-2 minuty i odstawić na bok.
Z woka zlać większość tłuszczu i ponownie wrzucić jagnięcinę, sos sojowy oraz cukier.
Całość wymieszać i smażyć 3minuty.
Na koniec dodać jeszcze ziarna sezamowe i dokładnie wymieszać aby równomiernie się nim okryły.
Warzywa przełożyć na półmisek i nałożyć na nie mięso.