Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: po chińsku

Pieczeń wieprzowa Chai – Sui

Składniki: 50 dkg  schabu bez kości Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wina białego 1 łyżeczka tartego imbiru 2 łyżki cukru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso polać marynatą i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza. Mięso piec do momentu aż po nakłuciu wypływający…

Wołowina na sposób chiński

Składniki: 50 dkg polędwicy wołowej 4 cebule 4 łyżki oleju 1 łyżka czystej wódki 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wody 2 łyżki posiekanej bazylii pieprz czerwony mielony Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Na patelni rozgrzać część oleju i szybko obsmażyć na nim plastry…

Aromatyczna golonka

Składniki:

  • 1 kg świeżej wytrybowanej golonki, bez skóry,
  • 2 łyżki maki kukurydzianej,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • 2 łyżki słodkiego sherry,
  • 1 łyżeczka świeżego obranego ze skóry i startego imbiru,
  • 1/2 łyżeczki przyprawy pięć smaków,
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu,
  • 1/4 szklanki wody,
  • 3 szklanki oleju roślinnego,
  • 1 kostka rosołu drobiowego.

Schab po chińsku.

Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 40 dag świeżej papryki, 50 dag pieczarek, 2 średnie cebule, sałata zielona, olej, papryka mielona, sól i pieprz do smaku. Sposób przyrządzenia: Schab drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać pozostałe składniki również pokrojone w kostkę. Na końcu dodać pokrojoną w paseczki sałatę. Wszystko usmażyć. oprawić solą, pieprzem i mieloną…