Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: po chińsku

Karp na parze na sposób chiński

Składniki: 1 karp o wadze około 1 kg 2 łyżki ugotowanej rozgniecionej soi 2 łyżeczki pokrojonego czosnku 1 łyżeczka posiekanego imbiru 2  łyżki pokrojonej cebuli dymki 2 łyżki pokrojonej ostrej papryki 2 łyżki pokrojonej słodkiej papryki 2 łyżki posiekanej naci kolendry ½ szklanki białego wina 4 łyżki oliwy sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia:…

Podroby drobiowe z warzywami po chińsku

Składniki: 500 g szyjek i skrzydełek drobiu, 250 g podrobów z kurcząt (wątróbki, żołądki), 250 g fasolki szparagowej, 2 spore marchewki, 1/2 średniego buraka cukrowego, 4 duże ziemniaki, 1 duża cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżka mąki, 3 łyżki masła, 1 łyżka smalcu, kilka listków świeżej mięty, pieprz, sól Sposób przyrządzenia:…

Chinesse pizza

Sos
Składniki:

  • 1 łyżeczka masła
  • 1 cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • ½ kostki bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • sproszkowany czosnek
  • sól, mąka ziemniaczana

Dza-yu

Składniki: 40 dkg łopatki wieprzowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Misce pokrojone mięso posypać mąką ziemniaczaną, przyprawić, polać sosem sojowym, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać mocno oliwę, smażyć mięso przez 3, 5…