Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: po chińsku

Golonka po chińsku Wandy

Składniki: 4 małe golonki włoszczyzna bez pora 1 kostka bulionu warzywnego 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu Sos: 4 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem 2 łyżki octu winnego ½ łyżeczki sambalu Sposób wykonania: Dokładnie oczyszczone golonki przełożyć do garnka. Dodać obraną włoszczyznę, listek laurowy, pieprz, ziele…

Filet z kaczki ze śliwkami

Składniki: 4 filety z kaczki ze skórą 6 dojrzałych śliwek węgierek drobno pokrojone 2 cm kłącza imbiru 1 oczyszczona, drobno pokrojona papryczka chili 2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka świeżo otartej z cytryny skórki 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki przyprawy Pięć smaków olej Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone śliwki pokroić na ćwiartki. Do…