Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina na sposób chiński

Składniki:

  • 50 dkg polędwicy wołowej
  • 4 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka czystej wódki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka wody
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • pieprz czerwony mielony

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Na patelni rozgrzać część oleju i szybko obsmażyć na nim plastry polędwicy. Cebulę obrać, pokroić w plastry, zeszklić na oleju, po kilku minutach dodać pozostałe składniki i po kilku minutach polędwicę, dusić razem jeszcze 3 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *