Składniki:
- ozór wołowy
- łyżka soli
- ½ łyżeczki saletry
- 6 goździków
Składniki: 2 szalotki 600 g różyczek brokuł sól, pieprz 1 łyżka masła 100 ml rosołu wołowego 5 łyżek białego wina 1 kubeczek śmietany /200 g/ 2 łyżki masła 4 plastry polędwicy wołowej / po 125 g/ 4 plastry sera bleu d’auvergne / po 60 g/ Przygotowanie: Obrać szalotki i drobno pokroić. Oczyścić różyczki brokuł i…
Składniki: 1,5 kg wołowiny bez kości 2 szklanki bulionu mięsnego ½ kg pomidorów bez skóry 2 łyżeczki musztardy ½ łyżeczki nasion selera 3 duże pokrojone w pół plastry cebule ¼ szklanki mąki 2 łyżki cukru sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pokrojone w grubą kostkę mięso włożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik mocno nagrzać wstawić doń…
Składniki: 50 dkg polędwicy wołowej 4 cebule 4 łyżki oleju 1 łyżka czystej wódki 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wody 2 łyżki posiekanej bazylii pieprz czerwony mielony Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Na patelni rozgrzać część oleju i szybko obsmażyć na nim plastry…