Składniki: 15 dkg migdałów 15 dkg czekolady 20 dkg cukru pudru 1/8 litra śmietanki 30% wanilia Sposób przyrządzenia: Pokrojoną czekoladę lub w proszku zalać gorącą śmietanką i zagotować na gęstą masę. Migdały sparzyć, zdjąć łupinę, lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę, połączyć czekoladą, dodać wanilii do smaku.
Tag: placki
Desery
Masa migdałowa
by Ewelina Świąder • • 0 Comments
Cebula
Zapiekane placuszki z cebuli
by Iwona Zwolak • • 0 Comments
Kurczak
Kotleciki kurczaka z papryką
by Igor Dałek • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetów kurczaka 2 cebule 2 papryki puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu łyżka musztardy 2 jajka Vgeta sól pieprz zioła prowansalskie olej Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. W między czasie kurczaka i paprykę pokroić w drobniutka kostkę. Dodać kukurydze odsączona z zalewy oraz cebulę. Całość wymieszać po czym dodać…
Kurczak
Placuszki piwne z kurczakiem
by Marcin Gwiazdowski • • 0 Comments
Składniki: 1,5 szkl mąki 1,5 szkl. mleka ½ szkl. piwa jajko szczypta soli 3 filety z kurczaka Przyprawa do drobiu 1 kg pieczarek olej 2 cebule żółty ser Sposób wykonania: Do mleka wsypać mąkę, wbić jajka i wlać piwo. Całość dokładnie wymieszać. Następnie kurczaka pokroić w paski, które oprószyć przyprawami i podsmażyć na rozgrzanym oleju.…