Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: piwo

Polewka piwna

Składniki: 150 ml przegotowanej wody 3 łyżki cukru kawałek cynamonu 2-3 goździki kawałek suszonej skórki pomarańczowej 2 kromki suchego razowego chleba 1 l jasnego piwa 20 dag śmietany 18% 2 żółtka 20 dag obsuszanego białego sera Sposób wykonania: Wodę wymieszać z 1 łyżką cukru, skórką z pomarańczy, cynamonem oraz goździkami po czym ją zagotować, wówczas…

Zupa piwna z pstrągiem

Składniki: 40 dag pstrąga 2 ½ łyżki masła 1 cebula ½ l jasnego piwa 400 ml rosołu z drobiu 8 kromek bułki 5 dag startego parmezanu sok z cytryny 10 dag śmietany 18% 2 łyżki posiekanej pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Oczyszczonego pstrąga pokroić na filety po czym usunąć ości i pokroić go na…

Nurek

Składniki: piwo 1 puszka wódka 2 kieliszki cynamon 1 op. Sposób wykonania:Piwo podgrzewamy z cynamonem. Następnie piwo rozlewamy do dwóch kufli.Wódkę nalewamy do dwóch kieliszków. Kieliszek wstawiamy do kufla. Supernurek z nóg zwala. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Monikę Struk

Zupa piwna z cynamonem

Składniki: piwo 2 butelki cynamon 1 łyżeczka woda 1/2 litra żółtka jaj 5 sztuk cukier 10 dag goździki 5 sztuk Sposób przyrządzenia: Piwo należy wlać do garnka, dodać do niego cynamon i goździki, następnie zagotować. Żółtka należy wymieszać dokładnie z cukrem, dodać je do zupy, nie można jednak jej teraz zagotować, ponieważ to zetnie za…

Karp w dzwonkach duszony w piwie

Składniki; • 1 kg karpia • 2 szkl. piwa • ½ szkl. 3 % octu • 120 g czerstwego białego chleba • 4 łyżki masła • 2 łyżki rodzynek • skórka z 1 cytryny • sól • pieprz • łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Wypatroszonego i oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą…