Składniki:
- ½ dojrzałych pomidorów
- 1 cebulkę
- 1 małą papryczkę chilii
- 2 łyżki oliwy
- 3 listki Bazyli
- pęczek koperku
- ½ szklanki śmietany
Składniki: 1 łyżka czerwonej fasoli konserwowej 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka posiekanej naci kolendry 1 łyżeczka posiekanego koperku 3 posiekane ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego chili sól Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sosu wymieszać, miksować powoli dolewając zimnej, przegotowanej wody w takiej ilości aby sos miał odpowiednią konsystencję. Przyprawić solą. Przechowywać szczelnie zamknięty w słoju…
Składniki: 1 łyżka posiekanego szpinaku 1 łyżka posiekanej rzeżuchy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 mała, posiekana cebula ½ posiekanego ząbku czosnku 6 łyżek oliwy 1 łyżka bulionu warzywnego 3 łyżki jabłkowego octu 1 łyżka musztardy Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sosu zmiksować w blenderze. Przechowywać szczelnie zamknięty w słoju w niskiej temperaturze.
Składniki: ¼ kostki masła 5 dkg drobno tartej, białej bulki 2 łyżki tartego parmezanu bulion wołowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu podgrzać masło, dodać bułkę i ser, chwilę smażyć, dodać bulion wołowy w takiej ilości aby sos miał odpowiednią konsystencję. Przyprawić solą i pieprzem. Sos powinien być pikantny. Przechowywać szczelnie zamknięty w słoju w…