Składniki: 1,5 kg grzybów ugotowanych 0,5 kg cebuli 0,5 szklanki oleju 2 małe puszki koncentratu pomidorowego 2 łyżki cukru średni seler pietruszka 2 marchewki sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie Sposób przyrządzenia: Na oleju zeszklić cebulę. Seler, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce i dodać do cebuli. Dusić około 15 minut. Ugotowane grzyby pokroić w…
Tag: pietruszka
Zupy
Zupa wiosenna z indyka
by Bahus • • 0 Comments
Zupy
Zupa toskańska
by kamazx • • 0 Comments
Gotujemy w garnku kilka żeberek i kawałek pręgi , oczywiście w między czasie szumujemy , potem dodajemy warzywa : marchew , pietruszka , seler ,papryka zwykła , por , podpaloną cebulę w całości na ogniu i bardzo ważne – papryczki małe ostre , dodajemy oczywiście listki laurowe i ziele angielskie . Po ugotowaniu mięso wyjmujemy…
Dodatki
Surówka z marchwi
by Lila • • 0 Comments
Składniki: 30 dag marchewki 20 dag pieczarek natka pietruszki oliwa sól, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku. Sposób przyrządzenia: Marchewki oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Pieczarki oczyścić, opłukać , pokrajać w paseczki, wymieszać z marchewką, posiekaną natką pietruszki i oliwą, doprawić do smaku.