Składniki: 1 kg pangi 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera ¾ szklanki białego wytrawnego wina 8 łyżeczek żelatyny ½ łyżki soku z cytryny ziele angielskie 2 liście laurowe sól cukier pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pangę umyć, skropić sokiem z cytryny. Przekroić wzdłuż i każdy kawałek zrolować, spiąć wykałaczkami. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w słupki,…
Tag: pietruszka
Warzywa
Galareta mięsno-warzywna
by Lidia Krogulec • • 0 Comments
Łosoś
Łosoś w śmietanowym sosie
by Krystyna Homa • • 0 Comments
Zupy
Zupa na zimę
by Marta Łaba • • 0 Comments
Składniki: ½ kg skrzydełek z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka 1 średni por 5 ziemniaków 1 puszka groszku konserwowego 1 mały kalafior 1 mały brokuł ½ szklanki śmietany 1 łyżka przyprawy typu Vegeta sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Do garnka wlać 2 litry wody ,włożyć umyte skrzydełka, dodać przyprawę typu Vegeta i gotować…