
Skład:
- 4 piersi z kurczaka
- puszka pędów bambusa
- curry
- chili
- sól
- pieprz

Skład: piersi kurczaka wątróbka drobiowa jaja bułka tarta mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę dokładnie wymyć i osuszyć, pokroić w słupki, obsmażyć na tłuszczu, przyprawić, odstawić do lodówki. W każdym filecie drobiowym ostrym nożem wykonać kieszeń uważając aby nie uszkodzić ścianek. Powstałą w ten sposób przestrzeń wypełnić kawałkami schłodzonej wątróbki., dokładnie spiąć wykałaczkami. Kotlet panierować…
Skład: pierś z kurczaka czosnek pieczarki sól, pieprz dobra oliwa Sposób przygotowania; Filet drobiowy umyć, sparzyć wrzątkiem, schłodzić w zamrażalniku. Schłodzone mięso pokroić w cieniutkie plastry, polać oliwą, posypać obranym i drobniutko pokrojonym czosnkiem. Zapiec przez 2, 3 minuty w piekarniku, przyprawić. Podać z pieczarkami z patelni.
Skład: 50 dag piersi drobiu, 2 białka, 20dkg grzybów sól, pieprz oliwa Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w kostkę, blanszować. Filet z drobiu ostrożnie rozbić zwilżonym tłuczkiem. Ostudzone pieczarki wymieszać z ubitym na pianę białkiem. Uzyskanym w ten sposób nadzieniem posmarować płat mięsa, zwinąć w ścisły rulon. Obwiązać ściśle nitką bawełnianą lub spiąć…
Składniki: – 4 piersi z kurczka – 2 łyżki oleju – 2 duże papryki (najlepiej różnokolorowe) – 2 cebule – 2 duże pieczarki -1-2 chilli (zaleznie od upodobań lub chilli w proszku – ¼ łyżeczki) – 2-4 limonki – 8 – 12 tortilli (można kupićlub zrobić samemu) -1/2 łyżeczki oregano – garść świeżej kolendry (ziela)…