Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fajita z kurczakiem

Składniki:


– 4 piersi z kurczka
– 2 łyżki oleju
– 2 duże papryki (najlepiej różnokolorowe)
– 2 cebule
– 2 duże pieczarki
-1-2 chilli (zaleznie od upodobań lub chilli w proszku – ¼ łyżeczki)
– 2-4 limonki
– 8 – 12 tortilli (można kupićlub zrobić samemu)
-1/2 łyżeczki oregano
– garść świeżej kolendry (ziela)
-Pieprz, sól
– olej

Do podania (opcjonalne, ale zalecane):
– salsa
– guacamole
– bardzo gęsta kwaśna śmietana (lub mieszanka jogurtu i serka homogenizowanego 1:1)

Wykonanie:
Piersi kurczaka kroimy w plastry grubości 1 cm, z oleju soku z limonki (lub opcjonalnie cytryny), świeżej kolendry (jeśli nie ma możemy zastąpić oregano), soli i pieprzy przyrządzamy marynatę w której marynujemy kurczaka przez noc (można krócej).

Wkładamy kurczaka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 45 minut.
W miedzy czasie kroimy cebulę, paprykę i pieczarki w dość grube paski i podsmażamy i dusimy pod przykryciem na miękko dodając w uprzednio podanej kolejności, dodajemy sól, pieprz, chilli i oregano.

Kiedy wszystko gotowe kroimy upieczone plastry kurczaka w paski nakładamy na uprzednio podgrzane przez kilkadziesiąt sekund placki tortilli, dodajemy warzywa. Zawijamy wszystko razem (na osobę wystarczą dwie lub 3 sztuki), dodajemy na talerz salsę guacamole oraz kwaśną śmietanę.

4 comments for “Fajita z kurczakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *