Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: piersi z indyka

Faszerowana kalarepa

  Składniki :(na 2 osoby): 2 kalarepy 80 g piersi z indyka lub cielęciny 0,5 bułki ( najlepiej razowej ale może być również i biała ) 7-8 łyżek śmietany ( 15 lub 18%) oliwa z oliwek sól, pieprz, zioła (świeże i suszone) Sposób wykonania: Kalarepy umyć i wydrążyć. Bułkę namoczyć w wodzie, (zaczekać aż zmięknie,…

Indyk z serem i truskawkami

Składniki; 50 dag. mięsa z piersi indyka 15 dag. sera rokpol sól pieprz 25 dag. truskawek po łyżce oleju i masła rozmaryn Przygotowanie; Mięso pokroić na 4 płaty i rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie położyć ser, posypać rozmarynem, zwinąć w roladki i spiąć. Roladki ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posypać wiórkami…

Paszteciki indycze z żurawiną i orzechami

Składniki: 1 kg mięsa z indyka 20 dag słoniny wieprzowej ½ pęczka natki pietruszki ½ szkl. orzechów włoskich ½ szkl. suszonych żurawin ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki mielonych goździków sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz słoninę zmielić osobno, wówczas doprze je wymieszać. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, orzechy, żurawinę, goździki oraz gałką muszkatołową. Całość…

Roladki z indyka z serem i truskawkami

 Składniki 50 dag. mięsa z piersi indyka lub kurczaka 15 dag. sera rokpol sól pieprz 25 dag. truskawek po łyżce oleju i masła rozmaryn Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na 4 plastry i rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie położyć ser, posypać rozmarynem, zwinąć w roladki i spiąć. Ułożyć roladki w natłuszczonym żaroodpornym…

Faworki z indyka

Składniki: 80 dag piersi indyka 2 jajka 2 łyżki soku z cytryny imbir, curry, pieprz, sól, czosnek bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, pokroić na dość długie plastry grubości 1 cm. Natrzeć przyprawami, skropić sokiem z cytryny. Na środku każdego paska zrobić 2-3 cm. nacięcie i przewinąć jak faworki. Jajka…