Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: piersi z indyka

Pieczeń dworska z indyka

Składniki: 1i1/2 kg. piersi indyka 15 dag. boczku w plastrach łyżka sklarowanego masła 200 ml. wermutu liść laurowy tymianek 4 ziarenka pieprzu sól Sposób przyrządzenia: Umyte mięso ułożyć w salaterce , zalać winem i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce co jakiś czas przewracając. Następnie wyjąc, i zrumienić na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.…

Rolada z piersi indyka z brzoskwiniami

Składniki: 1,2 kg. filetu z piersi indyka 4 brzoskwinie 2 cytryny pół szklanki białego półwytrawnego wina 2 łyżki oleju 2 łyżki masła zioła prowansalskie sól pieprz kajeński Sposób przyrządzenia: Filet rozciąć nie przecinając do końca ,aby uzyskać jak największy płat. Lekko rozbić pomiędzy 2 warstwami folii spożywczej. Z cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok.  Filet…

Pizza Basi

Sos Składniki: 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Sposób wykonania: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano,…

Filet z indyka po irlandzku

Składniki:

  • 50 dkg filetu z piersi indyka
  • 1/3 kostki masła
  • 6 łyżek oleju
  • 20 dkg pieczarek pokrojonych na ćwiartki
  • 20 dkg białych części pora pokrojonych w plastry o grubości 1 cm
  • 20 dkg podgotowanych ziemniaków
  • 2 łyżki posiekanej szalotki
  • 6 łyżek białego wytrawnego wina
  • ½ łyżeczki posiekanego rozmarynu
  • sól, pieprz