Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z indyka z serem i truskawkami

 Składniki

  • 50 dag. mięsa z piersi indyka lub kurczaka
  • 15 dag. sera rokpol
  • sól
  • pieprz
  • 25 dag. truskawek
  • po łyżce oleju i masła
  • rozmaryn


Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić na 4 plastry i rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie położyć ser, posypać rozmarynem, zwinąć w roladki i spiąć. Ułożyć roladki w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posypać wiórkami masła i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.10 minut przed końcem pieczenia włożyć pokrojone truskawki.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *