Składniki: 1 kg filetów z sandacza 0,6 l śmietany 30 dag pieczarek olej mąka 2 cebule koperek cytryna sól pieprz Sposób wykonania: Sandacza skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju. Wówczas zalać je śmietaną i trzymać na małym ogniu…
Tag: pieczarki
Listy
Kotlety schabowe duszone z pieczarkami i serem
by Grażyna Jagieło • • 0 Comments
Składniki 4 kotlety schabowe bez kości 10 dag sera żółtego 25 dag pieczarek 2 szklanki bulionu (może być z kostki-np. grzybowy) pół szklanki gęstej śmietany kilka łyżek oleju 4 ząbki czosnku natka pietruszki, szczypiorek sól, pieprz Sposób wykonania: Kotlety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i…
Listy
Zapiekane piersi kurczaka z pieczarkami w majonezie
by Konrad Czubacki • • 0 Comments
Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 5-6 pieczarek 1 cebulka majonez 15-20 dag sera żółtego sól pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Piersi pokroić na mniejsze porcje, które lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć je solą oraz pieprzem po czym ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Następnie pieczarki obrać i pokroić na kawałki a cebulę posiekać, i przesmażyć…
Listy
Pulpety z pieczarką i żółtym serem
by Waldek • • 0 Comments
Listy
Zupa pieczarkowa z dodatkiem białego wina
by Malwina Baranek • • 0 Comments
Składniki: • 30 dkg pieczarek • ½ litra bulionu warzywnego • 3 łodygi selera naciowego • 1 łyżka masła • 50 ml białego wina • 4 łyżki śmietany kremówki • 4 łyżki jasnego sosu pieczeniowego • sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Grzyby oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Seler umyć i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło,…