Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasztet

Pasztet z zająca

Składniki:

 

  • przodek zająca z podrobami
  • 25 dag tłustej wieprzowiny (najlepiej podgardle wieprzowe)
  • 5 dag słoniny
  • pietruszka
  • marchew
  • cebula
  • kilka sztuk suszonych grzybków
  • bułka
  • 4 jaja
  • 25 dag wątróbki cielęcej
  • kieliszek koniaku
  • wędzona słoninka do wyłożenia formy
  • sól

Produkty Kamis:

  • 8 ziarenek ziela angielskiego
  • 1-2 liście laurowe
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz czosnkowy
  • imbir

Pasztet z królika z kurkami i zielonym pieprzem

Składniki: 1,5 kgprzód i podroby z królika 30 dag podgardla wieprzowego kilkanaście mrożonych kurek 1 duża cebula 1/2 średniego selera liść laurowy 1 łyżeczka ziaren zielonego pieprzu 40 dag wątroby wieprzowej lub drobiowej  2 bułki 1 łyżeczka oliwy 2 łyżki masła 3 jaja sól, pieprz Sposób wykonania: Kurki rozmrozić, obsmażyć na maśle aż odparują. Zielony pieprz odsączyć z zalewy.Przód…