Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasta

Pasta z mięty

Składniki: 1 szkl. liści arcydzięgla 1 szkl. liści mięty łyżka soku z cytryny ćwierć łyżeczka startej skórki 2-3 łyżki gęstego majonezu 2-3 łyżki posiekanych orzechów laskowych Sposób wykonania:  Liście mięty i arcydzięgla zmiksować razem z orzechami, sokiem i skórką z cytryny. Następnie dodać majonez i całość dokładnie wmieszać.

Pasta z cebulą

Składniki: 150 g bryndzy łyżka masła 1 surowe żółtko 1 cebula 5 łyżek śmietany łyżeczka mielonej papryki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanej żółtej papryki 2 łyżki posiekanej czerwonej papryki Sposób wykonania:  Do bryndzy dodać mieloną paprykę, żółtka, śmietanę oraz masło, całość dokładnie zmiksować, wówczas dodać posiekaną cebulę. Ponownie wymieszać i schłodzić w lodówce.…