Składniki: makrela 1 cebula śmietana pieprz Sposób wykonania: Makrele obrać z ości po czym ją rozetrzeć. Następnie dodać śmietanę oraz startą na tarce cebulę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Tag: pasta
Dodatki
Pasta z jajek do kanapek
by Paweł Brodziński • • 0 Comments
Składniki: 5 żółtek jajek ugotowanych na twardo 20 dag musztardy 20 dag masła sól Sposób wykonania: Żółtka rozetrzeć po czym dodać musztardę oraz masło. Dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą.
Dodatki
Pasta z szynki i chrzanu do kanapek
by Malwina Grzanka • • 0 Comments
Składniki: 30 g szynki korzeń chrzanu 10 dag śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę zemleć przez maszynkę. Następnie dodać starty chrzan oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ogórki
Ogórkowa pasta
by Laura Wojcieszak • • 0 Comments
Składniki: 1 ogórek 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 3 małe papryczki kawałek konserwowego imbiru łyżka oliwy sok z 1 cytryny sól szczypta cukru Sposób wykonania: Ogórka obrać, pokroić, cebulę posiekać i całość zmiksować razem z czosnkiem, papryczkami oraz imbirem. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i wymieszać z olejem.
Dodatki
Pasta z czarnych oliwek
by Dawid Hebda • • 0 Comments
Składniki: 200 g czarnych oliwek 50 g filecików anchois z puszki 2 łyżki kaparów 2 ząbki czosnku starta skórka i sok z 1 cytryny 10 łyżek oliwy Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do robota kuchennego i dokładnie zmiksować, aż powstanie gładka pasta.