Składniki:
- 7 papryczek chili
- 1 szkl cukru
- 1 szkl octu
- 4 ząbki czosnku
Składniki: 1 kg węgorza 100 ml oliwy z oliwek 200 g cebuli 2 ostre papryczki 2 łyżki pasty pomidorowej 100 ml octu winnego 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie po czym dodać papryczki chili oraz dzwonka węgorza. Całość oprószyć solą i…
Składniki: 2 duże bakłażany 2 cebule 1 szklanka koncentratu pomidorowego 3 ostre papryczki korzeń imbiru około 1 cm 6 ząbków czosnku sól oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Bakłażany obrać, ugotować , zmiksować. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Imbir zetrzeć na tarce. Papryczki rozdrobnić. Cebulę, czosnek i imbir doprawić do…