Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leczo po węgiersku

Składniki:

 

  • 1 kg żółtej papryki
  • 1 kg dojrzałych pomidorów
  • 2 ostre czerwone papryczki
  • 4 cebule
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól

 

 

Sposób wykonania:
Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić ją na rozgrzanym oleju.
Następnie pomidory obrane ze skórki posiekać razem z czosnkiem a papryki pokroić w duże kawałki.
Wszystkie składniki wrzucić do cebuli.
Wymieszać i dusić do miękkości pod przykryciem.
Gdy warzywa będą dochodzić, zdjąć pokrywkę aby sos nieco wyparował.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *