Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany w wersji wegetariańskiej

Składniki:

  • 2 duże bakłażany
  • 2 cebule
  • 1 szklanka koncentratu pomidorowego
  • 3  ostre papryczki
  • korzeń imbiru około 1 cm
  • 6 ząbków czosnku
  • sól
  • oliwa z oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    Bakłażany obrać, ugotować , zmiksować. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Imbir zetrzeć na tarce. Papryczki rozdrobnić. Cebulę, czosnek i imbir doprawić do smaku i zeszklić na oliwie z oliwek na małym ogniu. Dodać przecier pomidorowy  i dusić około 5 minut. Dodać puree  z bakłażanów i smażyć na małym ogniu, dopóki masa nie zgęstnieje. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *