Składniki: 4 sznycle wieprzowe z kością 10 dkg ziaren słonecznika ½ łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Ziarna słonecznika zemleć w młynku do kawy, wymieszać z musztardą, doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 250 stopni C. Sznycle okroić z błon,…
Tag: panierowane
Listy
Suszone borowiki panierowane
by Grzegorz Bukowski • • 0 Comments
Składniki: 16 kapeluszy suszonych borowików 2 szkl mleka 1 kostka bulionu grzybowego 3 łyżki maki 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać mlekiem i odstawić na całą noc. Następnego dnia odsączyć z mleka i zalać niewielką ilością bulionu zrobionego z kostki rosołowej…
Listy
Panierowane filety rybne z suszonymi grzybami
by Danuta Kowalczyk • • 0 Comments
Listy
Okoń z patelni
by Basia Smyk • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg świeżych okoni sól, pieprz ¼ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła 2 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Świeże, nie przesuszone ryby dokładnie oskrobać, wypatroszyć pozostawiając głowę ryby, ponacinać ostrym nożem boki ryby. Usunąć łuki skrzelowe i oczy. Dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Mąki wymieszać. Na patelni rozgrzać…