Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panierowane

Chrupiące złociste udka

Składniki: 6 udek z kurczaka ½ szklanki mąki szklanka płatek kukurydzianych szklanka bułki tartej sól, przyprawa do kurczaka ostra i słodka papryk czerwona olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: Udka dokładnie umyć osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć papryką, przyprawą do kurczaka i osolić. Odstawić na godzinę. Płatki kukurydziane przekręcić przez maszynkę, wymieszać z tartą bułką,…

Selery panierowane

Składniki: bulwy selera ok. 800g 2 jajka mąką 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej sól pieprz Sposób wykonania: Bulwy selera gotować w osolonym wrzątku ok. 10-15 min po czym odcedzić, przelać zimną wodą i obrać ze skórki, pokroić w cienkie plastry, które skropić sokiem z  cytryny i oprószyć solą oraz…

Podudzia kurczaka w serowej panierce

Składniki: 10 szt. „pałek” z kurczaka 1 nieduża cebula 2 jajka 10 dkg tartego żółtego sera 1/3 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej sok z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki tarta bułka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Podudzia „pałki” kurczaka umyć osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Z tartego…