Składniki: kapusta biała 20 dkg kapusta czerwona 20 dkg por 2-3 cm kawałek jabłko 1 sztuka Sos: majonez 2-3 łyżki musztarda 1 łyżka sól, cukier, pieprz – do smaku ocet winny parę kropli Sposób wykonania: Kapustę białą i czerwoną szatkujemy. Ja teraz je mieszam w sitku i lekko solę poczym gniotę. Zostawiam na 5-10…
Tag: owowce
Pierogi
Pierożki z czereśniami lub wiśniami
by Magdalena Bojsza • • 0 Comments
Pierogi
Pierogi z ryżem i jabłkami
by Magdalena Bojsza • • 0 Comments
Grill
Arbuz z grilla
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: arbuz pokrojony w plastry (ok. 1,5` kg) sok z 2 cytryn 2 łyżki miodu 2 łyżeczki wody szczypta otartej skórki z cytryny sól, pieprz kajeński do smaku Sposób przyrządzenia: Arbuza wraz ze skórą pokroić w plastry o grubości około 2,5 cm. Pozostałe składniki wymieszać i używając pędzelka posmarować nimi plastry arbuza. Piec na mocno…