Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: owoce morza

Cannelloni faszerowane paluszkami krabowymi lub mięsem kraba

Składniki: 12 rurek makaronu cannelloni Farsz: 50 dkg paluszków krabowych ¾ szklanki tartego sera parmezan 1 żółtko sól, pieprz posiekane, ulubione zioła sos beszamelowy ¼ szklanki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: W dużym garnku doprowadzić do wrzenia, dodać makaron, gotować około 8 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, odstawić aby makaron obciekł. Przygotować farsz. Paluszki krabowe drobno…

Ostrygi z chrzanem Aleksandry

Składniki: 1/8  szkl. starego chrzanu ¼ szkl. tłustej śmietany 1/8 łyżeczki aromatyzowanej soli 12 świeżo rozłupanych ostryg pieprz 12 azjatyckich łyżeczek do zupy 1 cytryna Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać razem z chrzanem. Doprawić do smaku solą. Następnie na każdej z układamy ostrygę. Na ostrydze kładziemy keks chrzanowej śmietany i posypujemy całość szczyptą pieprzu. Podawać udekorowane…

Masło rakowe

Składniki: 250 g masła 2 szkl. utłuczonych skorupek rakowych Sposób wykonania: Skorupki utłuc po czym wrzucić je do rondelka z rozgrzanym masłem. Cały czas mieszając przesmażyć na małym ogniu. Gdy masło się zarumieni, wówczas go przecedzić, wlać do słoika i odstawić do ostygnięcia.