Składniki: 12 rurek makaronu cannelloni Farsz: 50 dkg paluszków krabowych ¾ szklanki tartego sera parmezan 1 żółtko sól, pieprz posiekane, ulubione zioła sos beszamelowy ¼ szklanki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: W dużym garnku doprowadzić do wrzenia, dodać makaron, gotować około 8 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, odstawić aby makaron obciekł. Przygotować farsz. Paluszki krabowe drobno…
Tag: owoce morza
Owoce morza
Ostrygi z chrzanem Aleksandry
by Aleksandra Mikołajczak • • 0 Comments
Składniki: 1/8 szkl. starego chrzanu ¼ szkl. tłustej śmietany 1/8 łyżeczki aromatyzowanej soli 12 świeżo rozłupanych ostryg pieprz 12 azjatyckich łyżeczek do zupy 1 cytryna Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać razem z chrzanem. Doprawić do smaku solą. Następnie na każdej z układamy ostrygę. Na ostrydze kładziemy keks chrzanowej śmietany i posypujemy całość szczyptą pieprzu. Podawać udekorowane…
Dodatki
Masło rakowe
by Wiktoria Piątkowska • • 0 Comments
Składniki: 250 g masła 2 szkl. utłuczonych skorupek rakowych Sposób wykonania: Skorupki utłuc po czym wrzucić je do rondelka z rozgrzanym masłem. Cały czas mieszając przesmażyć na małym ogniu. Gdy masło się zarumieni, wówczas go przecedzić, wlać do słoika i odstawić do ostygnięcia.