Składniki: 800 g łososia 150 g serka śmietanowego 1 łyżka koperku 150 g krewetek 2 arkusze ciasto filo 1 łyżka oleju 1 łyżka parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Flądry oprószyć solą ora z pieprzem i skropić sokiem z cytryny i oliwa po czym przełożyć je do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180…
Tag: owoce morza
Krewetki
Pucharki z krewetkami i avocado
by Joanna Szczech • • 0 Comments
Krewetki
Krewetki z melonem i papryką
by Jacek Koszyk • • 0 Comments
Składniki: 12 odwłoków krewetek tygrysich ½ melona miodowego 1 zielona papryka 1 łyżka posiekanej naci kolendry lub pietruszki zależnie od upodobań 2 łyżki oleju sól, pieprz, mielony kminek i chili – do smaku Sposób przyrządzenia: Melona pokroić wzdłuż na paski, miąższ oddzielić od skóry. Paprykę oczyścić pokroić w paski. W rondlu rozgrzać olej, dodać melona,…
Kalmary
Panierowane smażone kalmary
by Dominika Wiater • • 0 Comments
Zapiekanki
Zapiekanka z owoców morza
by Teresa Oracz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg małży 750 ml bulionu 1 pęczek cebulki 80 g masła 90 g mąki 250 ml wywaru 250 ml śmietany 2 łyżki sosu Worcester sól pieprz 250 g gotowanych krewetek 3 łyki posiekanej natki pietruszki 150 g bułki tartej tłuszcz do formy Sposób wykonania: Otwarte muszle maż wyrzucić a resztę zalać wodą i…