Składniki: 300 g owoców morza 2 marchewki 1 por ½ łodygi selera 2 łyżki masła 100 ml gotowanego fondu z homara 125 ml białego wina 400 g czarnego makaronu sól 125 g creme fraiche 1 pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Pory, marchewkę i selera obrać i pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić na patelni z…
Tag: owoce morza
Listy
Spaghetti z papryką i krewetkami
by Julia Łągiewka • • 0 Comments
Listy
Krewetki w sosie winnym
by Agata Wolff • • 0 Comments
Listy
Krewetki z żółtą papryką
by Olga Kulisz • • 0 Comments
Składniki: 250 g krewetek 1 cebula ½ żółtej papryki 6 łyżek oliwy z oliwek sól 50 ml białego wina pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwę, po czym dodać paprykę pokrojoną w paski. Doprawić do smaku solą i dusić do miękkości. W między czasie krewetki obsmażyć na oliwie i zalać je winem. Doprawić…
Listy
Krewetki duszone w białym winie
by Arek Goliszewski • • 0 Comments
Składniki: 700 g krewetek ½ szkl oliwy z oliwek sól 1 szkl. białego wytrawnego wina 1 szkl. koniaku sok z 1 cytryny pieprz Sposób wykonania: Krewetki obsmażyć na rozgrzanej oliwie aż staną się brązowe. Wówczas oprószyć je solą i zalać koniak i wino. Podgrzewać i gotować jeszcze około 3 minut. Po tym czasie zdjąć z…