Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: orzechy włoskie

Wołowina duszona z czerwoną kapustą

Składniki: 30 dkg pokrojonej w kostkę wołowiny bez kości 25 dkg posiekanej, czerwonej kapusty 10 dkg obranych, rozdrobnionych orzechów włoskich 1 posiekany ząbek czosnku 1 posiekana mała cebula 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżka musztardy Sposób przyrządzenia: Mięso w miseczce polać sosem sojowym, wymieszać, odstawić na 30 minut,…

Ciasto z orzechami włoskimi

Składniki: 250 g mąki 4 żółtka 160 g masła 100 g cukru masło 100 dżemu z moreli 200 g cukru 150 g mielonych orzechów włoskich 1/3 tabliczki czekolady 50 g orzechów włoskich Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem, w trakcie dodać masło oraz mąkę. Powstałe ciasto rozłożyć rozsmarować na blasze wysmarowanej tłuszczem. Na cieście…

Ciasto z orzechową masą

Składniki: ¾ szkl. mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka ½ szkl. cukru szczypta soli masło 150 g posiekanych orzechów włoskich 150 g masła ¾ szkl. cukru 3-5 łyżek mleka 3 łyżek rodzynek Sposób wykonania:   Jajka ubić na parze z dodatkiem cukru i szczypty soli po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo mąkę…