Składniki:
- 50 dkg filetów z okonia
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- oliwa
- skórka otarta z cytryny do smaku
- 2 czerwone papryki
- 2 pomidory
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Składniki: 80 dkg filetów z pangi lub tilapii 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej 2 kolorowe papryki 1 cebula Sos: 2 łyżki masła 1 cebula 1 łyżeczka curry 20 dkg orzechów nerkowca 2 łyżki soku jabłkowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Cebulę i…
Składniki: 80 dkg filetów z okonia lub sandacza 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oleju 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki mielonego imbiru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sos sojowy wymieszać z sokiem z cytryny, 1 łyżką oleju i przyprawami. Umyte i osuszone filety rybne natrzeć przygotowaną…