Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z okonia grillowane

 

Składniki:

  • 50 dkg filetów z łososia

     

    Marynata:

  • 1/3 szklanki soku z pomarańczy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki sosu chili
  • 1 łyżka oliwy

 

 

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone filety z okonia polać zmiksowanymi składnikami marynaty, odstawić do lodówki na 60 minut. Przed pieczeniem obsączyć rybę z nadmiaru marynaty. Piec na dobrze nagrzanym grillu z obydwu stron. Podawać z surówkami i białym pieczywem opieczonym na grillu, natartym czosnkiem.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *