Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet ze szczupaka grillowany

 

Składniki:

  • 1 kg filetów ze szczupaka
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • kilka listków mięty
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone filety z ryby przyprawić solą i pieprzem. W małym rondlu rozpuścić masło, dodać olej, sok z cytryny i posiekane listki mięty. Podgrzewać na grillu mieszając przez 5 minut. Sosem posmarować filety i piec na grillu po kilka minut z każdej strony.  Podawać z surówkami i białym pieczywem opieczonym na grillu, natartym czosnkiem.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *