Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki z halibuta grillowane, z sosem musztardowym

Składniki:

  • 4 steki z halibuta
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • sól, pieprz
  • cytryna

    Sos:

  • 4 łyżki musztardy
  • 1 szklanka śmietany kremowej
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka białego wina
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Składniki sosu wymieszać w niedużym rondlu, postawić na grilla, podgrzewać mieszając. Przyprawiane steki posmarować roztopionym masłem, piec z obydwu stron na dobrze nagrzanym grillu. Przed podaniem ponownie nasmarować masłem. Podawać z sosem, udekorować ćwiartkami cytryny.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *