Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ocet

Pasternak pieczony z dodatkiem octu balsamicznego

Składniki: 2 kg pokrojonego w 5 cm kawałki pasternaka 1 czerwona cebula, obrana i pokrojona w ósemki 1 łyżka oliwy sól, pieprz Marynata: 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu Sposób przyrządzenia: Kawałki pasternaka pokroić na ćwiartki. Składniki marynaty wymieszać. W misce wymieszać cebulę i pasternak z marynatą, odstawić na…

Rzepa duszona na kwaśno

Składniki: 1 kg obranej, pokrojonej na ćwiartki rzepy 4 łyżki masła 2 łyżki maku 1 łyżka papryki 4 łyżki czerwonego octu winnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone ćwiartki rzepy przyprawić solą i pieprzem. W rondlu lekko rozgrzać masło, a gdy się rozpuści i zacznie rumienić dodać rzepę. Po kilku minutach dodać mak i…

Aromatyczne pieczarki z chili

Składniki: 50 dkg oczyszczonych, pokrojonych w grube plastry pieczarek 2 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej szalotki 2 oczyszczone z nasion papryczki chili pokrojone w paski kilka plasterków imbiru 5 pokrojonych ząbków czosnku 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego ½ łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać szalotki i…