Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: obiadowe

Kotlety z wołowej polędwicy w warzywach

Składniki: 4 kotlety z polędwicy wołowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki  oliwy 1 duża cebula 2 marchewki 1 średni  seler / korzeń/ olej 2 jabłka 3 dkg masła ¼ szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Oliwę, posiekany czosnek i szczyptę tymianku wymieszać. Kotlety polać marynatą i odstawić na 30 minut,…

Surówka z brokułów Iwony

Składniki: 1 brokuł 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej zielonej natki pietruszki ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich ½ szklanki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku sok z cytryny sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Brokuł umyć, osączyć na papierowym ręczniku, odciąć twarde części łodyg, razem z…

Surówka marchewkowo-migdałowa Iwony

Składniki: 2 duże marchewki 2 łyżki płatków migdałowych 1 duża twarda gruszka 1 łyżka z soku z cytryny kilka gałązek świeżej mięty Sos:2 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki majonezu 1 łyżka mleka kminek, biały  pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Przygotować  sos, wymieszać majonez, serek homogenizowany i mleko ,przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem,…

Surówka z nowalijek Iwony

Składniki: 3 ogórki wężowe 4 pęczki rzodkiewek 3 pęczki szczypiorku 2 szklanki śmietany cukier, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Warzywa umyć, oczyścić. Ogórki i rzodkiewkę pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać, osączyć na papierowym ręczniku i posiekać, śmietanę wymieszać z solą, pieprzem i cukrem, składniki wymieszać i wyłożyć do uprzednio przygotowanych salaterek.