Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: obiadowe

Duszona wołowina w czerwonym winie

Składniki: 1 kg wołowiny szklanka bulionu wołowego z kostki 35 dkg leśnych grzybów szklanka czerwonego wytrawnego wina 4 średnie cebule 2 marchewki 2 łyżki mąki 4 łyżki masła 4 łyżki oleju 5 ząbków czosnku sól, pieprz do smaku szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kawałki, oprószyć pieprzem i tymiankiem. Cebule i czosnek…

Wołowina z kminkiem i warzywami

Składniki: 60 dkg chudej wołowiny 2 marchewki 1 pietruszka cebula kawałek pora / biała część / 15 dkg żółtego sera sól, pieprz do smaku ½  łyżeczki kminku liście sałaty lodowej natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso wołowe zalać wrzącą wodą, dodać sól, gotować około 35 minut, wyłożyć na umyte, obrane w plastry warzywa, dodać  kminek i…

Wołowina w kwaśnym sosie

Składniki: ½ kg polędwicy wołowej 1/8 litra oleju 1 łyżeczka musztardy 1 żółtko 1 mały naturalny jogurt kilka kropili sosu worcester 2 łyżki soku z cytryny kilka gałązek natki zielonej pietruszki, szczypiorku i bazylii ¼ litra bulionu warzywnego sól, pieprz, cukier do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Żółtko rozmącić z musztardą, dodać po kilka…

Wołowe zawijane zrazy z warzywami i żółtym serem

Składniki: 4 plastry wołowiny na zrazy 4 plastry surowego boczku czerwona papryka 1 por / biała część / 25 dkg żółtego sera pęczek natki pietruszki 3 łyżki oleju szklanka bulionu warzywnego 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, żółty ser w słupki. Por przekroić wzdłuż,…