Składniki: 35 dkg wątróbki drobiowej 3 ząbki czosnku 2 cebule 2-3 łyżki oleju łyżka masła sól, pieprz do smaku ½ kg pomidorów ½ pęczka posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Olej i masło rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, smażyć kilka…
Tag: obiadowe
Listy
Filet z kurczaka duszony z dodatkiem imbiru
by Katrzyna Kizior • • 0 Comments
Składniki: 3 filety z kurczaka 2 łyżki pokrojonego drobno imbiru ½ cebuli pokrojonej w grube plastry ½ zielonej papryki pokrojonej jak cebula sól, pieprz Marynata: 1 łyżka wina ryżowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mąki kukurydzianej kilka kropli oleju sezamowego szczypta mielonego pieprzu Sos: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sake 1 łyżeczka brązowego…
Listy
Tajska zupa z owocami morza
by Weronika Struzik • • 0 Comments
Składniki: 1 kg tłustych ryb morskich pokrojonych na dzwonka 2 pokrojone w paseczki kalmary 25 dkg oczyszczonych, średnich krewetek 3 szklanki wody 2 kawałki trawy cytrynowej (po około 10 cm) 3 rozgniecione ząbki czosnku 3 pokrojone na ćwiartki pomidory 2 łyżeczki soli morskiej sok z cytryny 2 oczyszczone papryczki chili kilka listków naci kolendry Sposób…
Listy
Polinezyjska zupa z krewetkami i pomidorami
by Bożena Kania • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg odwłoków średniej wielkości krewetek 25 dkg świeżych muli 1 pokrojona w kostkę cebula 2 drobno posiekane ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 4 pokrojone w kostkę pomidory 1 szklanka pikantnego sosu pomidorowego 1 pokrojony w kostkę ziemniaki 1 pokrojona w plastry łodyga selera naciowego 1 pokrojona w paseczki zielona papryka 1 pokrojona w…
Listy
Zawiesista zupa morska
by Kinga Strach • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetów ze skórą z dorsza, łososia, turbota itp. 50 dkg mieszanki owoców morza 2 pokrojone w plasterki marchewki 1 pokrojona w kostkę cebula 2 pokrojone ząbki czosnku 5 dkg mąki ½ szklanki oliwy ½ szklanki białego wytrawnego wina 3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 2 pokrojone łodygi selera naciowego 2/3 szklanki piure ziemniaczanego…