Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: obiadowe

Wątróbka dla smakosza z pomidorami

Składniki: 35 dkg wątróbki drobiowej 3 ząbki czosnku 2 cebule 2-3 łyżki oleju łyżka masła sól, pieprz do smaku ½ kg pomidorów ½ pęczka  posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Olej i masło rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, smażyć  kilka…

Filet z kurczaka duszony z dodatkiem imbiru

Składniki: 3 filety z kurczaka 2 łyżki pokrojonego drobno imbiru ½ cebuli pokrojonej w grube plastry ½ zielonej papryki pokrojonej jak cebula sól, pieprz Marynata: 1 łyżka wina ryżowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mąki kukurydzianej kilka kropli oleju sezamowego szczypta mielonego pieprzu Sos: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sake 1 łyżeczka brązowego…

Tajska zupa z owocami morza

Składniki: 1 kg tłustych ryb morskich pokrojonych na dzwonka 2 pokrojone w paseczki kalmary 25 dkg oczyszczonych, średnich krewetek 3 szklanki wody 2 kawałki trawy cytrynowej (po około 10 cm) 3 rozgniecione ząbki czosnku 3 pokrojone na ćwiartki pomidory 2 łyżeczki soli morskiej sok z cytryny 2 oczyszczone papryczki chili kilka listków naci kolendry Sposób…

Zawiesista zupa morska

Składniki: ½ kg filetów ze skórą z dorsza, łososia, turbota itp. 50 dkg mieszanki owoców morza 2 pokrojone w plasterki marchewki 1 pokrojona w kostkę cebula 2 pokrojone ząbki czosnku 5 dkg mąki ½ szklanki oliwy ½ szklanki białego wytrawnego wina 3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 2 pokrojone łodygi selera naciowego 2/3 szklanki piure ziemniaczanego…