Składniki: karp/około 1 ½ kg/ 15 dkg słoniny 30 dkg pieczarek 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 3 łyżki mleka 1 łyżka mąki 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Oczyszczoną rybę natrzeć solą i odstawić na 30 minut. Słoninę pokroić w kosteczkę i…
Tag: obiad
Listy
Łosoś w ziołach i białym winie Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Listy
Karp gotowany w warzywach Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg małych ziemniaków 1 marchewka 1 mały karp ½ szklanki sosu sojowego 5 łyżek cukru Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić i pokroić w małe dzwonka. Ziemniaki obrać, oczyścić marchewkę. Zagotować ¾ litra wody. Do garnka z wrzącą wodą wrzucić ziemniaki marchewkę, oraz dzwonka karpia, gotować na małym ogniu około 10 minut. Wsypać cukier i…
Listy
Panga pieczona w folii aluminiowej z estragonem Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Listy
Karp w pomarańczach Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 sprawiony karp/ około 1 kg/ 20 dkg pieczarek 3 pomarańcze 4 dkg masła 2 szklanki białego wytrawnego wina sól, pieprz do smaku bułka tarta garść świeżych listków mięty Sposób przyrządzenia: Pomarańcze sparzyć, pokroić w plastry razem ze skórką. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Sprawioną rybę ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu…