Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: obiad

Pstrąg w ziarnach sezamu Iwony

Składniki: 4 sprawione pstrągi 2 łyżki masła 3 łyżki  mąki 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka startego chrzanu jajko 4 łyżki ziaren sezamu 6 łyżek oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Masło stopić wsypać łyżkę  mąki i zasmażyć. Wlać bulion i mieszając zagotować, dodać sok z cytryny i chrzan,…

Łosoś z piekarnika Iwony

Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 cytryny 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 2 cytryny umyć, z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić  w plasterki. Filety umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Blachę posmarować łyżką oliwy, ułożyć  kawałki ryby, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i 3 łyżkami  oliwy. Piekarnik rozgrzać…

Duszony okoń z jarzynami Iwony

Składniki: 20 dkg filetów z okonia sok z cytryny 3 marchewki 1 kalarepka 1 cebula łyżeczka  masła ½ szklanki posiekanego szczypiorku Sposób przyrządzenia: Rybę opłukać, osuszyć i posypać z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Kalarepkę, marchewkę i cebulę oczyścić i pokroić w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć warzywa.…

Flądra z woka z warzywami Iwony

Składniki: ½ kg filetów z fladry cytryna sól, pieprz cayenne 2 puszki groszku konserwowego 1 duża cukinia/ 30 dkg/ 1 duża kalarepka 25 dkg marchewki kawałek imbiru 4 łyżki sosu sojowego olej Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w paseczki o szerokości  około2-3 cm. Cytrynę  sparzyć, z połowy otrzeć skórkę. Sok wycisnąć  z całego owocu,…