
Składniki:
- 2 szalotki
- ½ pęczka selera naciowego
- 4 gałązki natki pietruszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 szkl. pasty z pieczonego czosnku
- 7 1/2l bulionu warzywnego
- grzanki


Składniki: 5 łyżek koncentratu pomidorowego 5 gałązek naci kolendry 5 gałązek naci pietruszki 5 ząbków czosnku ½ łyżeczki pieprzu sól Sposób przyrządzenia: Zieleninę drobno posiekać. Czosnek obrać, pokroić w drobniutką kostkę. W miseczce wymieszać wszystkie składniki, powoli, dokładnie rozcierać łyżką dodając po odrobinie zimnej, przegotowanej wody aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Przepis nadesłano na konkurs…

Składniki: 1 litr wody kostki Rosół z drobiu 20 dkg filetów z kurczaka 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżka likieru wiśniowego Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony filet z kurczaka lekko zamrozić co ułatwi nam pokrojenie go w cienkie plastry. Sok pomarańczowy wymieszać z likierem, polać nimi mięso, odstawić do lodówki na 3 godziny. Kostki rosołowe…