Składniki:
- 1 porcja ciasta naleśnikowego
- 250 ml śmietanki
- 6 łyżek cukru
- 2-3 banany
- 2 łyżki soku z cytryny
ciasto na naleśniki: • 2 szklanki mąki • ½ szklanki mąki • jajo • szczypta proszku do pieczenia • szczypta soli farsz: • zielona fasolka szparagowa (świeża lub mrożona) • kiełki słonecznika • 2 łyżki bułki tartej • 2 łyżki masła Sposób wykonania: Z podanych produktów pieczemy naleśniki. Następnie przygotowujemy farsz – kroimy fasolkę na…
Składniki: 300g mieszanych grzybów 3 dymki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanych liści kolendry 2 łyżki oliwy 4 grube naleśniki 1 jabłko sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić grzyby, posiekaną dymkę, pietruszkę, kolendrę oraz sól. Całość wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości, wówczas zdjąć z ognia i odstawić. W między…
Składniki: 1 banan ¼ szkl. płatków owsianych ½ szkl. maślanki 1 jajko masło ¼ szkl. mąki 2 łyżeczki granulowanego cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Sposób wykonania: Płatki owsiane zalać maślanką i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie masę owsianą połączyć z 1 łyżką stopionego masła, mąką, jajkiem, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Całość…