Nadzienie:
- mięso ugotowane 1 kg
- bułka czerstwa 2 sztuki
- tłuszcz 10 dag
- cebula 1 sztuka
- jajko 1 sztuka
- sól
- pieprz
- słonina
Ciasto:
- mąka 90 dag
- jajka 7 sztuk
- mleko 0,75 l
- woda 0,75 l
- sól
- słonina
- tłuszcz do smażenia
Składniki: ¾ szkl. mąki 1,5 szkl mleka 1 jajko sól 3 łyżki oleju 2 marchewki 2 łodygi selera 1 cebula kawałek selera vegeta listki bazylii sos pomidorowy Sposób wykonania: Do mleka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać szczyptę soli oraz lej. Całość dokładnie wymieszać i smażyć naleśniki. Następnie warzywa obrać i pokroić na małe kawałki. Cebulę…
Składniki: 20 naleśników 60 dkg mięsa mielonego z łopatki 1,5 łyżeczki ziarenek smaku 1 łyżka przyprawy do dań kuchni meksykańskiej+ 2 łyżki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 mini kostka knorra smażona cebula 1 łyżeczka kolendry mielonej 3 pieczarki puszka fasoli czerwonej pół puszki mieszanki meksykańskiej 500 ml purre pomidorowego 25 dkg…
Składniki
Naleśniki:
W zależności od tego ile i jakie chcemy zrobić dodajemy
Na wierzch beszamel: