Składniki:
Sposób przygotowania:
Mięso doprawiamy ziarenkami,1 łyżką przyprawy do kuchni meksykańskiej, czosnkiem, pieprzem, mini kostką i kolendrą. Dobrze wszystko mieszamy i odstawiamy na całą noc do lodówki.
Następnego dnia smażymy mięso na patelni tak aby były "kuleczki". Następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w kostkę. Dodajemy do mięsa.
Do większego garnka wlewamy purre pomidorowe, dodajemy odsączoną fasolę, mieszankę meksykańską oraz mięso z pieczarkami. Gotujemy aby lekko odparować puree.
Teraz zawijamy naleśniki w każdy wkładamy 2 łyżki farszu. Układamy w brytfance i posypujemy serem żółtym.
Zapiekamy około 15 minut w 120 'C.
To jest porcja jaką zrobiłam na imprezę więc możecie śmiało zmniejszyć o połowę ilość składników.
Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelosa