Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: Meksyk

Filet z pangi po meksykańsku pieczony

Składniki: 1,5 kg filetów z pangi podzielonych na porcje 1 szklanka salsy 1 szklanka tartego sera Cheddar ½ szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 1 pokrojone w plastry avocado ¼ szklanki śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Pokrojone w plastry avocado skropić sokiem z cytryny, odstawić.  Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia ułożyć porcje ryby,…

Kurczak po meksykańsku

Składniki: 2 filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli konserwowanej 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej mąka sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, pikantnie przyprawić, odłożyć do lodówki na około 60 minut. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i obrumienić partiami na rozgrzanym oleju, przełożyć do…