Składniki: 1,5 kg filetów z pangi podzielonych na porcje 1 szklanka salsy 1 szklanka tartego sera Cheddar ½ szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 1 pokrojone w plastry avocado ¼ szklanki śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Pokrojone w plastry avocado skropić sokiem z cytryny, odstawić. Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia ułożyć porcje ryby,…
Tag: Meksyk
Listy
Kurczak po meksykańsku
by Wanda Prokopowicz • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli konserwowanej 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej mąka sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, pikantnie przyprawić, odłożyć do lodówki na około 60 minut. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i obrumienić partiami na rozgrzanym oleju, przełożyć do…
Dodatki
Przyprawa meksykańska
by Katarzyna Szczygieł • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki sproszkowanej chili 3 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej kolendry ¼ łyżeczki zmielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka zmielonego kminku Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać ze sobą.