Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na zupę

Kapuśniak zaporoski

Składniki: 50 dkg wieprzowiny 70 dkg kiszonej kapusty 4 ziemniaki 15 dkg cebuli 1 marchewka 2 łyżki masła 2 łyżki smalcu 2 liście laurowe natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, dodać mięso, obrumienić. W rondlu zalać obrumienić mięso 1,5 litra wody, dodać liście…

Zupa migdałowa Agi

Składniki: 15 dkg migdałów 1,5 l mleka cukier 1 żółtko ryż ugotowany na sypko Sposób przyrządzenia: Migdały parzymy wrzątkiem, obieramy z łupinek i odstawiamy, żeby wyschły i ostygły. Gdy migdały są zimne i suche dolewamy 1,5 l gorącego mleka, stawiamy na małym ogniu i gotujemy 10-12 min. Zupę można lekko osłodzić i tuż przed podaniem…