Ciasto: 1 szkl. mleka jajko ½ szkl. mąki szczypta soli olej Farsz: pieczone udko ziołowa przyprawa do mięs sos Knorr ziołowo-koperkowy pomidor Sposób wykonania: Składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wymieszać i smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju. Następnie udko oprószyć przyprawą do mięsa i obsmażyć. W miedzy czasie przygotować sos według opisu na opakowaniu.…
Tag: na obiad
Zupy
Krem z zielonego groszku Anastazji
by Anastazja Kijek • • 0 Comments
Składniki: 300 g mrożonego groszku główka sałaty cebula 1 l bulionu 5 łyżek śmietany 22% 2 łyżki listków mięty 2 łyżki masła łyżka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać odsączony groszek oraz sałatę porwana na małe kawałki. Zalać całość 1 szkl. bulionu i trzymać na małym…
Zupa fasolowa
Zupa fasolowa z marchewką
by Agata Kornaś • • 0 Comments
Składniki: 3 marchewki 20 dag zielonej fasolki szparagowej 20 dag żółtej fasolki szparagowej 1 brokuł 1 torebka ugotowanego ryżu 1 l rosołu 2 kostki rosołowe sól pieprz vegeta Sposób wykonania: Marchewkę pokroić w talarki, dodać do niej obie fasolki oraz brokuł podzielony na różyczki. Zalać całość rosołem, wrzucić jeszcze kostki rosołowe i gotować na małym…
Ryż
Ryż z migdałami i ziołami
by Anna Przybyłowicz • • 0 Comments
Składniki: 80 g ryżu 20 g migdałów 30 l oliwy vegeta posiekany koperek listki mięty Sposób wykonania: Migdały uprażyć na patelni z rozgrzaną oliwą, wówczas dodać ryż i trzymać na ogniu około 4 minut. Następnie doprawić do smaku i zalać wrzącą wodą. Dokładnie wymieszać i gotować około 15 minut. Na sam koniec posypać posiekanym koperkiem…

