Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Sznycel wołowy z cieście francuskim

Składniki: 6 sznycli wołowych vegeta papryka w proszku sól pieprz tłuszcz gotowe ciasto francuskie jajko ogórek kiszony Sposób wykonania: Mięso stłuc tłuczkiem i oprószyć solą, pieprzem, Vegeta i papryką. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas przełożyć je na ciasto francuskie i zwinąć. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni…

Bitki wołowe Haliny

Składniki: 1 kg wołowiny 4 cebule 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego vegeta sól pieprz mielona papryka ostra papryka olej mąka Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie na osobnej patelni zeszklic posiekaną cebulę i przełożyć do o niej…

Kurczak z ryżem i papryką

Składniki: 1 kg filetów z kurczaka 3 papryki(różne kolory) mały słoik ogórków konserwowych olej 5 łyżek ketchupu curry 2 kostki rosołowe puszka ananasa 2 woreczki ryżu łyżka Vegety Sposób wykonania: Filety pokroić w kostkę, którą oprószyć curry a potem obsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie ryz ugotować według opisu an opukaniu. Gdy mięso się…